Schaeffler Automotive Aftermarket Benelux

 
 
 
 
 
 
Geschiedenis

1997 to 2000

 
 

1997
AS neemt de distributie van vervangingsonderdelen voor stuurbekrachtigings- en vacuümpompen over van LuK Fahrzeughydraulik (tegenwoordig Ixetic) in Bad Homburg.

 

1998
Coöperaties van distributeurs van vervangingsonderdelen uiten hun waardering voor de activiteiten van AS. Siegfried Kronmüller wordt door Temot geëerd vanwege zijn verdiensten voor de vrije onderdelenmarkt. Van CARAT krijgt AS een onderscheiding voor innovatieve marketing. Het internettijdperk van AS begint.

 

1999
Schaeffler wordt de volledige eigenaar van LuK. Met de overname van de firma Holzhäuser, Kaltennordheim/Rhön breidt AS zijn activiteiten in de bedrijfswagensector uit. Het bedrijf in de Rhön is overeenkomstig de standaarden van AS en LuK geherstructureerd. In Langen wordt begonnen met het uitbreiden van de kantoor- en opslagruimten. Er wordt een hoogbouwmagazijn bijgebouwd.

 

2000
AS voert als eerste bedrijf de gegevensverwerkende computersoftware 'AutoView' in. 'AutoView' levert marktgegevens van motorvoertuigen voor de marketingplanning van werkplaatsen en distributeurs van auto-onderdelen. De uitbreiding van de locatie Langen is afgerond. Op de Automechanika in Frankfurt wordt het nieuwe assortiment van AS voor het eerst wereldkundig gemaakt. Dit omvat nu onderdelen voor de aandrijflijn, motor, carrosserie, stuurinrichting en demping.

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren