Schaeffler Automotive Aftermarket Benelux

 
 
 
 
 
 
Geschiedenis

2001 to 2010

 
 

2001
De naam van de in 1999 verworven firma Holzhäuser wordt veranderd in LuK Truck Parts GmbH & Co. KG. Productie, distributie en service worden samengebracht. Introductie van de LuK RepSet® voor bedrijfswagens. AS viert zijn 25-jarig bedrijfsjubileum.

 

2002
De naam AS Autoteile-Service GmbH wordt veranderd in LuK-Aftermarket Service oHG (LuK-AS). De directie van LuK-AS wordt uitgebreid met Michael Söding (Marketing en Verkoop). Schaeffler neemt FAG over. INA en FAG zijn nu de op een na grootste fabrikant van wiellagers ter wereld.

 

2003
In april 2003 worden de activiteiten van de Schaeffler Groep op het gebied van vervangingsonderdelen voor de auto-industrie samengebracht onder de wereldwijde verantwoordelijkheid van Siegfried Kronmüller. Met de merknamen LuK, INA en FAG en de handelsnamen HK en Ruville is LuK-AS uitgegroeid tot een grote, wereldwijd opererende organisatie op het gebied van vervangingsonderdelen.

 

2004
Het assortiment van LuK-AS wordt uitgebreid met een speciaal op werkplaatsen afgestemd serviceaanbod:
INA-spanrol-SETS (alle rollen in één verpakking), INA-spanrol-KITS (rollen en tandriem in één verpakking). Voor de reparatie van de koppeling wordt de LuK RepSet® Pro (koppelingsplaat, -drukplaat en hydraulisch druklager) geïntroduceerd. LuK-AS presenteert de Europese versie van de marktonderzoekstool 'AutoView'.

 

2005
Om aan de toenemende informatiebehoefte van werkplaatsen over de hele wereld te voldoen, introduceert LuK-AS de via internet toegankelijke kennisportal 'RepXpert'.

 

2006
Voor het asgewijs vervangen van wiellagers wordt de reparatieset FAG Wheel Pro ontwikkeld (alle benodigde onderdelen in één verpakking). In Langen wordt een centraal klantenservicecentrum ingericht. Informatieverzoeken en orders van klanten worden snel en doelgericht afgehandeld. De klantenservice wordt geoptimaliseerd.

 

2007
De meeste locaties wereldwijd krijgen de naam 'Schaeffler' en worden per land samengevoegd in één juridische entiteit. Schaeffler Trading Shanghai gaat van start (juni).

 

2008
In het LuK-AS-assortiment worden LuK-koppelomvormers voor automatische transmissies opgenomen.

 

2009
Op 1 januari 2009 wordt de naam LuK-Aftermarket Service oHG veranderd in Schaeffler Automotive Aftermarket oHG.

 

2010
Michael Söding wordt directievoorzitter van Schaeffler Automotive Aftermarket oHG in Langen. Op 1 februari 2010 wordt de naam Schaeffler Automotive Aftermarket oHG veranderd in Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. oHG. Vervolgens wordt op 16 december 2010 de naam van het bedrijf gewijzigd in Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. KG.

Schaeffler gebruikt cookies om een optimaal gebruik van haar website te waarborgen. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Accepteren